Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Sporthorgász Egyesület-Harta
Cím: 6326 Harta, KülterületWeb: www.hartaportal.hu
Telefon: 0630-981-9065,0678-407-120

Bevezető

panzió, vendégszoba, horgászat, sporthorgászat, Harta, Sporthorgász Egyesület

Bemutatkozás

A hartai Sporthorgász Egyesület legnagyobb tava a Kékesi-tó. Területe 14 ha átlag víz mélysége mintegy 3-3,5 méter. A tó aránylag jó minőségű, földúton teljesen körbejárható. Keleti oldalán nádasokkal tagolt lankásabb rész található, amely kiválóan alkalmas a fenekező horgászatra. A több napra érkezett vendéghorgászok, verhetnek sátrat, bográcsolhatnak, ezért különdíjat fizetniük nem kell, de távozáskor rendet és tisztaságot kell hagyniuk maguk után. Dél-délnyugati részét stégekkel szabdalt egybefüggő nádfal szegélyezi. A hirtelen mélyülő vízben nem ritka a 3-4 m vízmélység közvetlen a stég előtt.
A Kékesi-tó halállománya:
A tóban évente 80-120 g hal kerül, amelynek túlnyomó része ponty. A tóban szépszámmal található amur, csuka, süllő, kárász, de nem ritka a 2-2,5 kg-os keszeg sem, valamint megtalálható a szürkeharcsa is, amely mindenféle méret- és darabkorlátozás nélkül fogható és elvihető.
Horgászrend és szabályok:
-Horgászás 0-24-óráig.
-Szemetes helyen horgászni tilos.
-A fogási naplóba nemeshal fogásakor az órát és percet is be kell írni.
-A tóból 5 kg-nál nagyobb pontyot elvinni tilos.
Méret és darabkorlátozások:
Érvényes területi engedéllyel vagy napijeggyel naponta 5 darab nemeshal fogható. Ebből ponty és amúr 2-2 darab lehet. Egyéb halból 3 kg tartható meg.
Pikkelyes ponty 35 cm
Tükörponty 30 cm
Amúr 50 cm
Többi halfaj az országos horgászrend szerint a tilalmi idők betartásával foghatók. Harcsára mindenféle méret és darabkorlátozás feloldva.Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink